Hva skjer med renten onsdag?

Onsdag er det nytt rentemøte i Norges Bank. Her er spådommene fra 11 økonomer.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem - Foto: Scanpix

Samtlige 11 økonomer TDN Finans har vært i kontakt med i forkant av onsdagens rentemøte i Norges Bank tror styringsrenten holdes uendret på 1,25 prosent. De fleste ser for seg første heving før nyttår.- Til tross for at utviklingen fortsatt er i tråd med den Norges Bank ventet i august er det for tidlig å begynne å øke renten nå. Til det er usikkerheten for stor, sier sjeføkonom Inge Furre i Sparebanken Møre til nyhetsbyrået. Han ser for seg en renteoppgang i oktober.Sjeføkonom Stein Bruun i SEB Enskilda mener sentralbanksjef Svein Gjedrem heller signaliserer en heving i desember.Ifølge Furre er dagens rentenivå "krisetilpasset". Det er en viktig årsak til at sentralbanken sannsynligvis kommer med en heving i 2009, mener han.Forrige endring i styringsrenten kom 17. juni, da den ble kuttet med 25 basispunkter til 1,25 prosent.Disse meglerhusene er med i rundspørringen:

 • Bank of AmericaBank of America
 • CitiCiti
 • DnB Nor MarketsDnB Nor Markets
 • First SecuritiesFirst Securities
 • Fokus BankFokus Bank
 • HandelsbankenHandelsbanken
 • IDEA GlobalIDEA Global
 • Nordea MarketsNordea Markets
 • Sparebanken MøreSparebanken Møre
 • SEB NorgeSEB Norge
 • Terra GruppenTerra Gruppen