- Hvis rapporten stemmer, er det en skandale

Oljefondet er deleier i to banker i Singapore som forvalter milliardkontoene til Burmas makthavere, som hevdes å putte landets inntekter i egne lommer.

Yngve Slyngstad. Foto: Scanpix

Ifølge en fersk rapport fra organisasjonen EarthRights finner mesteparten av Burmas olje- og gassinntekter aldri veien til statskassen, men derimot til de hemmelige kontoene til landets generaler i to banker i Singapore, melder Norwatch.De to bankene er Overseas-Chinese Banking Corporation (OCBC) og DBS Group, der Statens petroleumsfond - Utland (Oljefondet) har investert henholdsvis 376 og 353 millioner kroner i aksjer.Hvis rapporten stemmer, er det en skandale, mener Burmakomiteen.- Dette må finansminister Kristin Halvorsen ta opp med Singapore-bankene slik at vi kan få fakta på bordet. Dette er penger som er stjålet fra det burmesiske folket, sier daglig leder Inger Lise Husøy. (©NTB)