Innvandrere svikter Sv

For fire år siden var oppslutningen om Sv 25 prosent blant innvandrere. I dag ligger oppslutningen på 6 prosent.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Politikk

- SV er for snille, mener somaliske Amal Aden.Den somaliske tolken og forfatteren Amal Aden har støttet SV siden hun kom til Norge for 13 år siden. Nå velger hun Ap.- Vi tjener ikke på SVs politikk. De sier at alle er greie, og det går ikke. Jeg vil oppfordre alle innvandrere til å stemme på Jens Stoltenberg. Han kan lede landet, sier Amal Aden, som er aktuell med boka «ABC i integrering».- Jeg håper Arbeiderpartiet vil følge rådene i boka, og oppretter en egen ministerpost for integrering, sier Aden til Klassekampen.Vil ha tøffere ApEn fersk undersøkelse utført av Norstat for avisa Utrop viser at de fleste innvandrere gjør som Aden og støtter Arbeiderpartiet. I dag har partiet 38 prosent oppslutning i innvandrerbefolkningen. Samtidig har Frp firedoblet sin oppslutning blant innvandrere fra 2,6 til 10 prosent de siste fire årene.Adens støtte til Arbeiderpartiet er imidlertid ikke betingelsesløs.- Jens Stoltenberg fører en god politikk på de fleste områder, men Ap ligger langt bak når det gjelder asylpolitikken. De som søker asyl på feil grunnlag og bruker tiden sin i Norge på å begå kriminalitet, de sendes ikke ut av landet. Her må Ap bli tøffere, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk