Japan skjerper klimamålet

Japans kommende statsminister Yukio Hatoyama lover en betydelig skjerping av landets mål for reduksjon av klimautslipp.

Japans statsminister Yukio Hatoyama - Foto: Scanpix
Politikk

Hatoyama sa mandag at Japan ønsker seg en 25 prosents nedgang i utslippene innen 2020, sammenlignet med nivået i 1990. En forutsetning er imidlertid at det oppnås enighet om en internasjonal klimaavtale hvor også andre store utslippsnasjoner forplikter seg til å redusere sine utslipp.Den nye sentrum-venstre-regjeringen til Hatoyama skal etter planen overta makten 16. september.Den avtroppende regjeringen til statsminister Taro Aso satset på en mindre ambisiøs klimapolitikk, og satte som mål at de japanske utslippene skal kuttes med 8 prosent sammenlignet med 1990-nivå innen 2020. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv