Jens og Ap kraftig tilbake

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på fersk meningsmåling. Senterpartiet gjør derimot en brakmåling.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på den siste meningsmålingen som Respons har utført for Aftenposten. Senterpartiet gjør derimot en brakmåling.På meningsmålingen for september får Arbeiderpartiet en oppslutning på 31,5 prosent - en nedgang på 2,5 prosentpoeng fra meningsmålingen som Aftenposten offentliggjorde i august. Regjeringspartner Senterpartiet går derimot kraftig fram. Partiet øker sin oppslutning med hele 2,7 prosentpoeng til en oppslutning på 7,9 prosent. SV går svakt fram (+0,8) til 7,8 prosent.Blant opposisjonspartiene er det KrF og Venstre som går mest fram. De to partiene går fram 0,8 og 0,7 prosentpoeng til henholdsvis 6,7 og 5,7 prosent. Fremskrittspartiet står på stedet hvil på 25,6 prosent, mens Høyre går tilbake 0,7 prosentpoeng til 12,6 prosent.Partiet Rødt går tilbake 1,7 prosentpoeng til 0,8 prosent, men de andre partiene får en oppslutning på 1,4 prosent - tilbake 0,1 prosentpoeng. (©NTB)

Nyheter
Politikk