Jern-Erna sitter på gjerdet

Erna Solberg nekter å flagge side.

Høyre-leder og stortingsrepresentant Erna Solberg (t.h.). Julie Voldberg, Stabssjef i Høyre (t.v). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Politikk

Høyres leder, Erna Solberg, avslår kategorisk å fortelle hvilket regjeringsalternativ hun foretrekker dersom de rødgrønne mister flertallet ved valget i høst.Siste meningsmåling herI TV 2s utspørring av partilederne torsdag kveld ville Solberg heller ikke flagge hvilket alternativ hun mener er det mest realistiske.- Velgerne skal bestemme styrkeforholdet mellom partiene på valgdagen. For meg er det viktigst å få en borgerlig regjering, men jeg vil ikke svare på om jeg foretrekker en regjering av bare Høyre og Frp eller en regjering med de samme partiene som i Bondevik II-regjeringen, sa Solberg.Alle må jenke segHun mente at alle borgerlige partier uansett må komme hverandre i møte dersom de rødgrønne mister flertallet.Etter et visst press fra programlederen sa Solberg at en regjering av Høyre og Frp vil være mest sannsynlig dersom de to partiene alene får flertall.- Hvis ikke vi får det, må Venstre og Kristelig Folkeparti støtte oss, sa Solberg.Selv om hun ble konfrontert med de krav som er stilt både av Venstre-leder Lars Sponheim, Frp-leder Siv Jensen og KrF-leder Dagfinn Høybråten fastholdt høyrelederen at hun har tro på et regjeringsskifte bare de rødgrønne kommer i mindretall.Taus om egen stilling- Jeg tror vi har så mye felles på borgerlig side at vi i en flertallssituasjon vil klare å forhandle om en ny regjering.- På Høyres vegne kan jeg bare love at vi uansett alternativ vil kjempe for at mest mulig Høyrepolitikk skal prege den nye regjeringen og våre fremste fanesaker tror jeg vi skal få de andre partiene med på, sa Solberg.Programlederen ønsket også å vite hvor lenge Erna Solberg og Høyre kan ri to hester uten at det skaper splid i partiet. Til det svarte Solberg at hun føler det er bred støtte for de holdninger hun målbærer i valgkampen.Hun avslo også å si hvor lav oppslutning Høyre må få før hun vil vurdere sin stilling.- Jeg tror alle norske politikere har lært av 36,9-metoden, sa Solberg.(©NTB)

Nyheter
Politikk