Kåre Willoch foreslår skattelette

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) med forslag om skattelette.

Tidligere statsminister Kåre Willoch - Foto: Scanpix
Politikk

Kåre Willoch foreslår skattelette for barnefamilier for å motvirke den økende fattigdommen blant barn i Norge.Kåre Willoch mener skattelette kan gi barna bedre kår.- Fra 1995 fram til i dag har barnefamilier fått stadig mindre skattefradrag og barnetrygd. Det vil si at de betaler mer nettoskatt enn før, mens personer uten forsørgeransvar betaler litt mindre, sier Willoch til Aftenposten.Willoch har laget egne utregninger som viser at tilskuddet til en trebarnsfamilie, i form av barnetrygd og skattefradrag, utgjorde 9,3 prosent av gjennomsnittsinntekten i 1995. I år utgjør dette kun 6,3 prosent, ifølge Willoch.For familier med ett barn har støtten gått ned fra 3,6 prosent til 2 prosent.- Gode kår for barn må prioriteres. Derfor bør man innføre skattelette eller forsørgelsesbyrde. For familier som har for lav inntekt til å få utbytte av lavere inntektsskatt, bør det gis økt kontantutbetaling i stedet, sier Willoch.Stortingspolitikerne Trygge Magnus Slagsvold Vedum (Sp) og Olemic Thommessen (H) mener forslaget er bra. Venstre er ikke avvisende til forslaget, men mener man må se på helheten. De andre partiene er skeptiske. Stortingspolitikerne May-Helen Molvær Grimstad (KrF), Karin Andersen (SV) og Gunn Karin Gjul (Ap) foretrekker målrettede tiltak for barnefamilier med lavest inntekt. Frp vil på sin side ha generelt skattelette, men ikke spesielt for barnefamilier. (©NTB)

Nyheter
Politikk