Kina vil ha OL i 2018

Kineserne kaster seg nå inn i kampen om å få OL i 2018.

Foto: Scanpix
Politikk

Sportsminister Liu Peng sier myndighetene vil gi sin fulle støtte til en eventuelle kinesisk søkerby.Harbin som ligger nord i Kina og som arrangerte universitetslekene sist vinter, har langt på vei fremmet en søknad, men også byen Changchun i Jilin-provisen har vist interesse for å være med i kampen om å få vinter-OL om ni år.Tromsø var også med i den kampen en stund, men allerede for halvannet år siden ble det klart at den norske byen ikke var noen kandidat. Det ble ansett for å være for dyrt, og idrettsforbundet trakk det norske kandidaturet.Dersom Kina skal være med i kampen om å få vinter-OL i 2018, må landet informere Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) innen 15. oktober i år.- Dersom vi skal kaste oss inn i kampen om å få vinter-OL i 2018 avhenger av den entusiasmen de eventuelle søkerbyene viser, sier sportsministeren. Han legger ikke skjul på at staten vil gi den byen som eventuelt går for et OL-arrangement full støtte.München kommer til å søke OL i 2018. Tyskerne har ikke hatt ansvaret for et OL-arrangement på vinterstid siden lekene i Garmisch-Partenkirchen i 1936, og byen i Bayern-området regnes som en svært sterk kandidat til å få lekene om ni år. (©NTB)

Nyheter
Kultur