Kjempesmell for Frp på ny måling

Avstanden mellom Høyre og Frp er mindre enn på svært lenge.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Bare 3,8 prosentpoeng skiller de to partiene, viser en ny meningsmåling InFact har gjort for VG.Frp får 21,9 prosent oppslutning, en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng på den andre meningsmålingen InFact har gjort for VG denne uken. Det er lavere enn ved stortingsvalget i 2005, da partiet fikk 22,1 prosent.Høyre oppnår 18,1 prosent, en fremgang på 1,2 prosentpoeng sammenlignet med målingen som ble offentliggjort i VG tirsdag.I den samme målingen kommer det også fram at to av tre spurte heller vil ha Høyre-leder Erna Solberg enn Frp-leder Siv Jensen som statsminister.- Dette er veldig gøy, sier en strålende fornøyd Erna Solberg til VG.Høyre, KrF og Venstre er samlet klart større enn Frp på målingen. De tre partiene får til sammen 30,3 prosent av stemmene. Dermed også større enn Ap, som får 29,1 prosent, en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng.Men selv om Ap har lavere oppslutning enn de tre borgerlige, får Stoltenbergs parti 58 mandater på Stortinget, mens Høyre, KrF og Venstre får 46. Frp får 42 mandater. Det gir 88 mandater til den borgerlige blokken, mens de rødgrønne får 81.SV får 7,7 prosent, fram 0,8 og Senterpartiet får 6,6, tilbake 0,5. Kristelig Folkeparti kan notere seg for 6,7 prosent, fram 0,3 prosentpoeng, mens Venstre får 5,5 prosent, fram et halvt prosentpoeng. Rødt går fram 0,5 og får 2 prosent, mens andre partier er registrert med 2,3 prosent (+0,7). Målingen ble gjennomført onsdag kveld. (©NTB)

Nyheter
Politikk