- KrF og Venstre bør bevege seg mot venstre

Tidligere Senterpartileder Åslaug Haga mener at Kristelig Folkeparti og Venstre vil gjøre det bedre hvis partiene orienterer seg mot venstre i norsk politikk.

Foto: Scanpix

Det er i en kronikk i Dagsavisen torsdag at Haga tar til orde for at de to sentrumspartiene bør se til venstre for å få gjennomslag for sin politikk.«Raushet fra Ap i de kommende regjeringsforhandlingene vil kunne legge grunnlaget for at KrF og Venstre kan orientere seg mot venstre. Jeg tror mange ville glede seg over et samlet sentrum i samarbeid mot venstre», skriver Haga i kronikken.Men verken KrF eller Venstre lar seg lokke av Haga.- De rødgrønne er ikke et alternativ for Venstre. Venstre er trygt plassert på borgerlig side - i opposisjon til dagens regjering, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.KrF-leder Dagfinn Høybråten synes heller ikke at Hagas ønske er noe å trakte etter.- Vi er skuffet over valgresultatet, men beholder ti mandater og har fått inn en veldig god gruppe med mange unge talenter. Vi kommer nå til å fokusere på å bygge KrF og ikke bry oss så mye om andre partier. Vi vil samarbeide med dem vi er enige med fra sak til sak, sier Høybråten. (©NTB)