Låner to milliarder rentefritt

Regjeringen vil følge opp arbeidet med oppussing av skolebygg og svømmebasseng med å tilby kommunene rentefrie lån på 2 milliarder kroner i 2010.

Foto: Scanpix
Politikk

I inneværende år ble de rentefrie lånene økt fra to til tre milliarder kroner i forbindelse med en av tiltakspakkene under finanskrisen.- Det var situasjonen i byggenæringen som gjorde at vi la på en ekstra milliard. Nå er den endret og vi holder oss på to milliarder i statsbudsjettet for neste år, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) til TV 2.Han mener to milliarder er mye penger som kommer på toppen av det kommunene selv har til rådighet.I kommunenes interesseorganisasjon, KS, er man ikke like begeistret.- Det ville vært bedre om kommunene hadde fått økonomiske rammer som gjorde at de slapp å låne, sier KS-leder Halvdan Skard.Han sier statens utgifter bare er de beskjedne rentebeløpene mens kommunene må starte nedbetalingen av lånene. Derfor er det viktigste for KS å få avklart hvor stor økning kommunene vil få i frie midler i statsbudsjettet senere i år, sier Skard.Halvdan Skard sier kommunenes egne beregninger viser et etterslep på hele 40 milliarder kroner bare på vedlikehold av skolebygg. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv