Lae på jakt etter jobb

Erling Lae (H) er på jakt etter jobb. Har du et forslag?

Tidligere byrådsleder Erling Lae i Oslo. Foto: Scanpix

. Etter ni år som byrådsleder står han snart uten lønnet arbeid i Oslo kommune. Han betegner avgangen som udramatisk.Lae trekker seg med umiddelbar virkning og ber ordføreren utpeke finansbyråd Stian Berger Røsland (H) til ny byrådsleder. Det er stadig borgerlig flertall i Oslo, og et borgerlig byråd bestående av Høyre og Frp vil fortsette.Røsland (33) blir dermed Oslo Høyres frontfigur fram mot det viktige kommunevalget om to år.Lae hevder at avgangen ikke har noe som helst med budsjettsprekken for Holmenkollen å gjøre, ei eller andre konfliktsaker.Varslet- Da jeg sist sa ja til gjenvalg, gjorde jeg det samtidig klart at det ville bli et skifte av byrådsleder halvveis ut i perioden. Der er vi i dag. Jeg er ikke gått lei, men det er behov for et generasjonsskifte, sier Lae.Han legger til at den nye byrådslederen trenger to år på bygge seg opp.Lae fortsetter i vervet som Høyres nestleder og vil ikke kommentere spekulasjoner om at han sikter mot lederjobben i partiet.Har du forslag til hva Lae bør/kan drive med når han slutter? Bruk kommentarfeltet