Lover kamp mot høye bonuser

Finansministrene i G20-landene lover tiltak mot høye bonuser i finansnæringen.

Finansministere og sentralbanksjefer samlet på G20-møte - Foto: AP
Politikk

I en slutterklæring etter sitt møte i London lørdag lover finansministrene i G20 å innføre strengere regler for utbetaling av bonuser til finansfolk.Det var en noe utvannet erklæring som til slutt ble vedtatt. Frankrike og Tyskland tok i utgangspunktet til orde for et tak på bonusutbetalingene, men Storbritannia og USA hevdet dette ikke var gjennomførbart.I stedet nøyer G20-landene seg med å ta til orde for «globale standarder for avlønning» som skal sikre «langsiktig verdiskapning og stabilitet».Landene sier også at de vil videreføre tiltakene som er iverksatt for å stimulere til økonomisk vekst. (©NTB)

Nyheter
Børs