Marokko ber Norge granske Skah-saken

Marokko ber norske myndigheter om å granske hvordan Khalid Skahs barn kunne ta seg fra Marokko til Norge.

Khalid Skah - Foto: Scanpix
Politikk

Juridiske myndigheter i Marokko har konkludert med at reisen til Norge var ulovlig, opplyser det marokkanske utenriksdepartementet.De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.Marokko ønsker særlig at Norge etterforsker immigrasjons- og politiattaché Stein Haugen ved ambassaden i Rabat for «handlinger uforenlige med stillingen hans og som strider mot Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser».«Marokko kan ikke annet enn beklage den direkte innblandingen fra norske diplomater», heter det i uttalelsen fra Marokkos utenriksdepartement.Tidligere OL-mester Khalid Skah utlovde denne uken en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko.Skah hevder at marokkanske myndigheter har bevis på at Norge var innblandet i barnas flukt.Norske myndigheter har hele tiden avvist at de var innblandet i barnas reise til Norge.

Nyheter
Politikk