Moland forandrer våpenforklaring

Drapstiltalte Tjostolv Moland kommer til å fortelle at han likevel ikke hadde med seg våpen inn i Kongo når forsvareren hans legger fram sin sluttprosedyre tirsdag.

Tjostolv Moland og Joshua French - Foto: Scanpix
Politikk

Da Moland og medtiltalte Joshua French ble avhørt i drapssaken i mai, fortalte Moland at han hadde med seg våpen inn i Kongo. Til VG sa han at våpenet var et haglgevær av typen Benelli, men dette avviser French dagen før forsvarerens sluttprosedyre.- Tjostolv ble avhørt uten advokat og en tolk som ikke gjorde jobben sin, hevder French overfor avisen.I utskriftene fra avhørene står det at Moland innrømmer å ha hatt med seg våpen. Nå mener han seg feiltolket, på tross av at han bekreftet overfor VG at han bar våpen i Kongo.- For å unngå å bli tatt for falsk forklaring fortsatte Moland å bekrefte det han hadde signert på, sier French.- Ingen tekniske bevisMoland er avbildet med våpen på et fotografi der den digitale informasjonen viser at bildet er tatt mens han og French var i Kongo.- Noen kan ha vært inne og justert på kameraet, framholder French.Forsvarer André Kibambe presiserer at det er lov å forandre forklaring.- Jeg gjør mitt beste for å forsvare dem nå, og det som er viktig for oss er at det ikke er noen tekniske beviser som knytter geværet til de to nordmennene, sier Kibambe.

Nyheter
Politikk