NATO-sjefen inviterer Russland med i rakettskjold

NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen mener USA, NATO og Russland på sikt bør knytte sammen sine systemer for rakettforsvar i Europa.

Danmarks tidligere statsminister, nå Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen - Foto: Scanpix

I en stor tale om NATOs forhold til Russland, trakk Fogh Rasmussen fram samarbeid om rakettskjold som et grunnlag for et bedre forhold mellom de to gamle rivalene.- Vi bør utforske mulighetene for å knytte sammen USA, NATO og russiske rakettforsvarssystemer i framtiden, sa Fogh RasmussenUttalelsene kom dagen etter at president Barack Obama skrinla de omstridte planene om et rakettskjold utplassert i Polen og Tsjekkia. Istedenfor et skjold mot langtrekkende raketter, vil USA satse på et mer fleksibelt forsvar mot raketter med kortere rekkevidde.På dette området har NATO og Russland allerede utført øvelser sammen, og Fogh Rasmussen ser for seg et tettere samarbeid om dette.- Vi bør nå jobbe for å kombinere våre erfaringer til vårt felles gode, sa Fogh Rasmussen. (©NTB)