Nederlendere lovpriser Yara

Den nederlandske regjeringen lovpriser Yara for å investere rundt 3,5 milliarder kroner på produksjon av renseprodukter ved i selskapets gjødselfabrikk i Sluiskil.

Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix
Politikk

Den nederlandske statsministeren Jan Peter Balkenende la onsdag ned grunnsteinen for byggingen av et nytt produksjonsanlegg ved fabrikken sørvest i Nederland. Han legger ikke skjul på at Yaras investering er svært velkommen i økonomisk vanskelige tider for landet.- Det er snakk om 400 millioner euro. Det er mye penger. At Yara investerer i denne regionen sier noe om kvaliteten på dette anlegget og Yaras tro på rammebetingelsen i denne regionen. Som statsminister for Nederland kan du forstå at jeg er veldig glad for denne investeringen, sier Balkenende til NTB.Yara-sjef Jørgen Haslestad sier produksjonen av stoffet urea, som blant annet brukes til rensing av miljøgassen Nox fra tungtransport og i skipsfart, er et satsingsområde for selskapet.- Dette er et av våre miljøprodukter, som er det området innen Yara som stiger mest både i volum og resultat. Det utgjør i dag rundt 10 prosent, men kan bli opp mot 30 prosent om tre til fem år, sier Haslestad til NTB.Investeringen vil også redusere CO2-utslippene fra ureaproduksjonen på anlegget med 75 prosent. (©NTB)

Nyheter
Børs