Nedgang etter opptur på europeiske børser

Kursene på europeiske aksjemarkeder faller.

Tyske DAX - Foto: Scanpix

Aksjehandlere henter inn fortjeneste fra forrige ukes sterke oppgang, og venter på utfallet av toppmøtet i G20-gruppen av land med store økonomier.FTSE 100-indeksen på børsen i London endte mandag ned 0,74 prosent på 5.134,36. CAC 40 i Paris stengte på 3.812,16 etter en nedgang på 0,41 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt i Tyskland sluttet på 5.668.65 etter å ha falt med 0,62 prosent.- Aksjehandlerne benytter anledningen til å hente inn penger etter den solide oppturen i London, sa analytikere i det amerikanske investeringsselskapet Charles Schwab. De pekte også på en viss tilbakeholdenhet foran et møte i USAs sentralbank Federal Reserve onsdag.På dette møtet er det ventet at banken vil ta strategiene i kampen mot den langvarige nedgangen i USAs økonomi opp til ny vurdering. Den amerikanske økonomien er verdens største, og Federal Reserves beslutninger får betydning for markedene også i Europa.Markedsaktører på begge sider av Atlanteren venter dessuten med spenning på G20-toppmøtet mellom ledere fra store industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier. Dette møtet holdes i Pittsburgh i USA torsdag og fredag denne uken. (©NTB)