- Nektes øyeblikkelig behandling

Innsatte i fengsler i Østfold nektes behandling av sykehusene i området dersom de ikke kommer fra fylket.

Foto: Scanpix

Helsetilsynet kommer med krass kritikk av sykehusene.Ved ett tilfelle måtte en fengselslege argumentere i fem timer før den innsatte, som fengselslegen regnet som alvorlig syk, fikk behandling, melder NRK.- Vi har både i denne saken og i andre saker tidligere sett at pasienter som av fengselets lege vurderes å være i behov for øyeblikkelig hjelp, nektes behandling av sykehusene i Østfold hvis vedkommende ikke kommer fra fylket, sier seniorrådgiver Knut-Fredrik Thorne i Helsetilsynet i Østfold.- Beskjeden de får er å kontakte det lokale sykehuset i den innsattes hjemfylke, sier han.Thorne ber nå tilsynet sentralt om å se på situasjonen. (©NTB)