Nord-Korea forberedt på atomsanksjoner

Nord-Korea hevder å være inne i siste fase i prosessen med å anrike uran. Landet sier det er forberedt på sanksjoner.

En sør-koreansk soldat følger med på en nyhetssending om den nord-koreanske rakett-testen våren 2009 - Foto: AP
Politikk

- Eksperimentene har vært vellykkede. Vi kan derfor bevege oss inn i siste fase av anrikingsprosessen, melder det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea, KCNA, som siterer et brev fra en den nordkoreanske FN-delegasjonen til Sikkerhetsrådet.Nord-Korea har kommet med en rekke utspill som er blitt tolket i forsonende retning de siste månedene, blant annet en avtale med naboene i sør om familiegjenforening.Fredagens opplysninger kommer derfor uventet og vil trolig sette fart i diskusjonene om nye sanksjoner mot den lukkede kommuniststaten.- Vi er forberedt på både sanksjoner og dialog. Om noen av de faste medlemmene i Sikkerhetsrådet ønsker å bruke sanksjoner i stedet for dialog, kommer vi til å forfølge atomsporet. Deretter kan vi møte dem til dialog, heter det i brevet.Svar på sanksjonerNord-Korea sier at utspillet er et svar på sanksjonene som ble innført i forbindelse med landets prøveskyting av en langdistanserakett i april.Nord-Korea har hele tiden hevdet at det var en satellitt som ble prøveskutt. (©NTB)

Nyheter
Politikk