Ny Ahus-direktør innen tre-fem måneder

Et styreutvalg ved Akershus universitetssykehus (Ahus) starter allerede denne uka arbeidet med å finne en ny sykehusdirektør etter Erik Kreyberg Normann.

Erik Kreyberg Normann. Foto: Akershus universitetssykehus (Ahus)

Normann gikk av 10. september etter at det lenge har vært strid om hans lederstil ved sykehuset.- Vi kommer til å starte arbeidet denne uka og vil kontakte de tre «hodejegerbyråene» som Helse sør-øst har inngått rammeavtaler med. Disse vil bli invitert til å delta i konkurransen for å finne fram til den beste kandidaten, sier styreleder Peder Olsen til NTB.Styreutvalget vil i tillegg til Olsen bestå av nestleder Leif Frode Onarheim og ansatterepresentant Elna Knutsen.Ifølge Olsen tar slike prosesser erfaringsmessig noe tid.- Jeg skulle anta tre til fem måneder, sier han.Etter at Normann gikk av, har viseadministrerende direktør Stein Vaaler fungert som sykehusdirektør.Tirsdag tiltrer Øyvind Graadal som konstituert administrerende direktør ved Ahus. Han har tidligere vært administrerende direktør ved Sentralsykehuset Hedmark.- Vi har funnet en meget god konstituert leder inntil dette er på plass, påpeker Olsen. (©NTB)