- Nytt argument for renteøkning

Handelsbanken er nå "enda mer sikre" på at renteøkningen kommer i oktober, ikke september.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Knut Anton Mork - Foto: Finansavisen
Politikk

Norges Bank er ute med sin forventningsundersøkelse for 3. kvartal.Der kommer det frem at økonomiekspertene oppjusterer sitt estimat på inflasjonen om 12 måneder fra 1,9 prosent til 2,0 prosent. Partene i arbeidslivet holder sitt estimat uendret på 2,2 prosent, mens næringslivslederne justerer opp sitt estimat fra 2,2 prosent i 2. til 2,3 prosent i 3. kvartal.Husholdningene forventer en prisstigning de neste 12 månedene på 3,1 prosent, mot 2,1 prosent i forrige kvartal.Alle grupper minus husholdningene jekker opp sine forventninger til inflasjonen de kommende to årene. Økonomiekspertene forventer 2,7 prosent i perioden, partene i arbeidslivet 2,9 prosent, næringslivslederne 3,5 prosent, mens husholdningene i 3. kvartal forventer en prisstigning på 4,6 prosent om 2-3 år.Les mer om undersøkelsen her.- Sikre på renteøkning i oktober Handelsbanken mener de kraftig oppjusterte inflasjonsforventningene på kort og lang sikt, og særlig hos husholdningene, bare føyer seg til på en nå lang liste av argumenter for renteøkning i høst.- Fallet i PMI i juli gjør oss enda mer sikre på at denne renteøkningen kommer i oktober, ikke september, skriver makroøkonom Shakeb Syed i en såkalt "fast comment".

Nyheter
Næringsliv