Nytt tilfelle av E. coli O157 i Rogaland

Et barn i Rogaland er smittet med samme type E. coli-bakterie som i det nasjonale utbruddet.

Foto: Scanpix
Politikk

Folkehelseinstituttet ser alvorlig på at et nytt tilfelle kommer så lenge etter de andre.Barnet, som er er under ti år, har hatt blodig diaré og er innlagt på sykehus med nyresykdommen HUS (hemolytisk-uremisk syndrom).Dermed er til sammen ti barn knyttet til dette utbruddet.- Vi ser alvorlig på at det kommer et nytt tilfelle nå så lenge etter det forrige, sier Preben Aavitsland, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.Etterforskningen av utbruddet har pågått gjennom sommeren, men myndighetene har ennå ingen sikre mistanker til hva som kan være smittekilden.- Vi vil også i dette tilfelle be foreldrene om å hente ut utskrifter fra bankkortkontoer for å finne ut hvor og når man har handlet matvarer før barnet ble sykt, sier Aavitsland. (©NTB)

Nyheter
Politikk