Obama hos David Letterman

President Barack Obama var i det spøkefulle hjørnet da han som første president noensinne var gjest på David Lettermans TV-show.

Barack Obama - Foto: AP

- Det er viktig å merke seg at jeg faktisk var svart før valget også, var hans kommentar til påstander den siste tiden, blant annet fra ekspresident Jimmy Carter, om at rasisme ligger bak den sterke konservative motstanden mot hans planer om helsereform.Da Lettermans og publikums latter hadde dødd ned, ville Letterman vite hvor lenge han da hadde vært en svart person.I et forsøk på å tone ned debatten om rasisme sa Obama at man må finne seg i å bli skreket til når man går inn i politikken.- Når en president forsøker å gjennomføre store forandringer, særlig i økonomisk vanskelige tider, er det en viss andel av befolkningen som hisser seg opp, sa han på Lettermans populære program «The Late Show», som ble tatt opp mandag formiddag og skulle sendes mandag kveld.