Obama vil få folk til å spare til pensjon

USAs president Barack Obama vil gjøre det lettere for folk å spare penger til pensjon.

President i USA, Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Nye regler vil nå tre i kraft i USA som gjør det lettere for småbedrifter å la ansatte sette av penger til pensjon automatisk, sa presidenten i sin ukentlige radiotale denne helgen.Lønn fra feriedager og sykedager som ikke er tatt ut, kan nå gjøres om til pensjonspenger. Samtidig blir det mulig å la pengene man skulle fått tilbake på skatten, gå direkte i pensjonskassa.Tiltakene er ikke av en slik art at Kongressen må godkjenne dem, så de vil tre i kraft umiddelbart, sier Obama.Tiltak som gjør det lettere og mer lønnsomt for folk å spare penger, er ifølge Obama en viktig del av arbeidet for å styrke USAs økonomi. (©NTB)

Nyheter
Politikk