- Obamas liv kan snart være over

Terrornettverket al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahiri spår at islamister verden over vil gå sammen om å felle USAs president Barack Obama.

Foto: Scanpix

Terrornettverket al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahiri spår at islamister verden over vil gå sammen om å felle USAs president Barack Obama. Obamas liv kan snart være over, sier han.Zawahiri dukket tirsdag opp på et nesten to timer langt videoopptak med tittelen «Vesten og den mørke tunnelen». Han og andre ledere for al-Qaida snakker her om hendelser i verden det siste året, som finanskrisen og valget av Obama til president.- Hvis Gud vil, kommer det muslimske folket til å gjøre slutt på ditt liv, sier Zawahiri med adresse til Obama. Al-Qaidas toppleder Osama bin Laden har tidligere kommet med sitt eget budskap for å markere årsdagen for terrorangrepene mot USA 11. september 2001.Zawahiri var noe forsinket med sitt budskap, for videoopptaket der han setter fram sine uttalelser ble først snappet opp av det amerikanske SITE-instituttet tirsdag. SITE har til oppgave å overvåke terrorvirksomhet på det globale plan.Lederne for al-Qaida, som antas å stå bak terrorangrepene mot New York og Washington i 2001, måtte gå under jorda etter den USA-ledede invasjonen av Afghanistan i 2001. Men bin Laden og Zawahiri sender fra tid til annen ut lyd- og videoopptak.