Posering ble regjeringskrangel

Det som skulle være en enkelt liten bildeseanse mellom Erna Solberg og Siv Jensen i Stortinget mandag, utviklet seg til en ny krangel om regjeringssamarbeid.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Høyres og Fremskrittspartiets ledere hadde gått med på å la seg avbilde sammen, men klarte ikke å holde seg unna en diskusjon om et eventuelt samarbeid dersom de rødgrønne skulle miste flertallet.Siv Jensen kom ikke med noen løfter om å støtte et budsjett fra en regjering av H, KrF og V og med Erna Solberg som statsminister.- Frp er det største partiet på ikke-sosialistisk side og vi fikk ikke betalt under Bondevik 2-regjeringen. Vi vil stemme for alt det vi er for og mot alt det vi er imot, gjentok Jensen.Hun understreket at Frp ikke igjen vil komme i en situasjon der partiet vil stemme imot noe de egentlig er for i en budsjettbehandling.Erna Solberg gjentok at Høyre vil ha et regjeringsskifte dersom det rødgrønne flertallet forsvinner, og oppfordret Jensen til å være med på å få dette til. (©NTB)

Nyheter
Politikk