Sjåførlærer banket opp av illsint bilist

En sjåførlærer på Jæren ble slått i bakken og sparket i hodet av en rasende bilist, etter at eleven hadde kjørt feil i en rundkjøring.

Foto: iStockphoto

- Volden var svært grov, forteller Martin Brekke, som er daglig leder ved Din trafikkskole i Sandnes der sjåførlæreren arbeider.- Vi kan ikke ha det slik at vi ikke kan gå ut av bilene, sier Brekke til Aftenbladet.Med brudd i venstre øyehule og en bit av øret delvis avrevet ble sjåførlæreren kjørt til sykehus i ambulanse etter overfallet.Etter hendelsen i rundkjøringen la den illsinte bilisten seg først på hjul bak skolebilen, for deretter å forsvinne. Da skolebilen stanset, dukket mannen plutselig opp igjen.- Som sjåførlærer vil jeg ikke at eleven skal måtte ta alt dette, så jeg går ut av bilen for å snakke sammen som voksne folk. Jeg tar etter hvert fram mobilen for å ta bilde av bil og registreringsskilt. Da kjører vedkommende rett mot meg og jeg må kaste meg opp for å unngå at knærne skal knekke rett av. Jeg lander på panseret, forteller sjåførlæreren.Deretter hoppet den rasende bilisten ut, og gikk løs på sjåførlæreren.- Jeg husker han kommer mot meg og jeg blir slått i hodet tre-fire ganger og faller i bakken. Jeg hører at eleven kommer ut av skolebilen og roper «Stopp!». Så skal jeg ha blitt sparket 15-20 ganger mot hodet, forteller sjåførlæreren.Den forskrekkede eleven varslet politiet som kom til stedet etter kort tid. Nå kan den illsinte bilsten vente seg et oppgjør med ordensmakten. (©NTB)