Sjøfartsekspert flykter fra Russland

En russisk sjøfartsekspert sier han har blitt tvunget til å dra fra Russland som følge av ting han har skrevet om Arctic Sea-forsvinningen.

Foto: iStockphoto
Politikk

Mikhail Voitenko har flere ganger kommentert mysteriet som har omspunnet bulkskipet Arctic Seas forsvinning. Skipet forsvant da det var på vei fra Finland til Algerie med tømmer i juli. Voitenko har skrevet mye om bulkskipets forsvinning på nettsiden Sovfrakht.Han var blant de første som sådde tvil om den offisielle forklaringen på forsvinningen, og har blant annet antydet at skipet kan ha hatt ulovlig last som kjernefysisk materiale eller våpen.Voitenko sier han valgte å dra fra Russland til Tyrkia onsdag etter å ha blitt truet. Personer involvert i skipets forsvinning er sinte og planlegger å hevne seg, sier han.- Jeg fikk en telefon tirsdag kveld. De sa: Mikhail, vi har alle fått nok av deg. De sa: Det er viktige folk som står bak denne saken, og de er veldig sinte, sier Voitenko.- Så lenge jeg er ute av Russland, føler jeg meg trygg. I det minste vil de ikke være i stand til få meg tilbake til Russland og dømme meg, fremholder han overfor BBC.Russland har tatt ut tiltale mot åtte personer som skal ha stått bak kapringen av Arctic Sea.

Nyheter
Næringsliv