Skah søker fatwa for å få barna tilbake

Tidligere OL-mester Khalid Skah mener en fatwa kan hjelpe ham å få barna tilbake.

Khalid Skah - Foto: Scanpix
Politikk

Han utlover også en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko.De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.- Jeg vil be de religiøst lærde om å utstede en fatwa for hvordan jeg på best måte kan få tilbake de to barna mine, sier Skah i et intervju med nyhetsbyrået AFP.En fatwa er i islam et råd eller anbefaling fra et religiøst overhode om et hvilket som helst emne.Skah, som vant 10.000-meteren i OL i Barcelona i 1992, legger til at enhver person som hjelper ham å få barna tilbake vil få en dusør på 500.000 dollar, i overkant av 3 millioner kroner.

Nyheter
Politikk