Solberg er statsminister-favoritt

For første gang på flere måneder er Erna Solberg nå større oddsfavoritt til å bli statsminister enn Siv Jensen.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (t.h.) og Høyre-leder og stortingsrepresentant Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Betsson har også startet eget oddsspill på om kjente stortingskandidater klarer å bli valgt inn på stortinget. I følge oddsene ser det ikke ut til å bli noen storingsplass til verken Abid Raja, Heidi Røys Grande eller Torstein Dahle.De siste meningsmålene får du her-Erna Solberg har gjort en god innsats i valgkampen, er i siget på meningsmålingene og er bedre likt enn Siv Jensen hos potensielle samarbeidspartnere, sier leder i Betsson Norge, Marius Andersen. Vi tror også en sentrum-høyre regjering er det mest realistiske regjeringsalternativet til en Stoltenbergledet regjering siden de tre partiene til sammen trolig blir større enn Frp. De vil dermed stå først i køen for å danne ny regjering om Jens Stoltenberg kaster kortene.Jens Stoltenberg er fremdeles skyhøy favoritt til å fortsette som statsminister, og gir kun 1,35 ganger innsatsen tilbake i odds. Samtidig har Frps problemer gjort at statsministeroddsene til Siv Jensen har økt fra 3,75 til 7,00. Nest største statsmininisterfavoritt er dermed Erna Solberg med 5,75 i odds.Av regjeringsalternativene gir en regjering av H, KrF og V nå 5,00 ganger innsatsen tilbake i odds, mens oddsene for en Frp/H regjering har økt til 7,50. En ny rødgrønn regjering gir kun 2,25 i odds, mens en ren Ap-regjering står til 3,00 i odds.

Nyheter
Politikk