Star Wars-raner gjorde dårlig research

Raneren var kreativ med forkledningen før han gikk inn i DnB NORs lokaler på Linderud senter, men hadde ikke fått med seg at filialen ikke oppbevarer penger.

Foto: Scanpix
Politikk

- Han hadde på seg en Star Wars-maske, svart jakke og svarte bukser, og hadde med seg en beige ryggsekk, sier operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.Ryggsekken fikk han imidlertid aldri fylt opp med pengesedlene han trodde han kunne få kloa i. Ikke bare manglet han lyssabel. Han hadde ikke undersøkt ransmålet sitt.- Han kom inn i lokalet og truet med en pistol. Men det viste seg at det ikke var en vanlig bank, men en rådgivningsfilial uten penger, sier Grinaker.Fem ansatte var til stede under det mislykkede ransforsøket. Raneren forsvant fra stedet til fots, i retning mot Linderud T-banestasjon.- Vi har søkt i området med hund og vi har begynt gjennomgang av film fra overvåkingskameraer. I tillegg avhører vi vitner, sier Grinaker.Noen vitner har sett mannen uten maske. De har beskrevet ham som utlending, muligens med bakgrunn fra Balkan.Politiet ble varslet om ransforsøket klokken 14.45. (©NTB)

Nyheter
Politikk