Støre ber Kongo om nye garantier

Jonas Gahr Støre vil be Kongos utenriksminister gjenta garantiene for at de to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland ikke blir henrettet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix

Utenriksminister Støre skal etter planen møte sin kongolesiske kollega Alexis Thambwe Mwamba tirsdag i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York.- Det er naturlig at vi bekrefter det vi snakket om på telefon etter dommen. Det gjelder garantiene som ble gitt for at det ikke vanker dødsstraff, og at det kan gjennomføres en solid ankeprosess, sier Jonas Gahr Støre til NTB.Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) ble 8. september funnet skyldig i drap, drapsforsøk, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund av militærdomstolen i Kisangani i Kongo.New York-møtet med Kongos utenriksminister ble avtalt samme dag som de to ble dømt til døden i Kinshasa. Støre sier han ikke kommer til å ta opp muligheten for at nordmennene kan sone i Norge under samtalen med Mwamba. (NTB)