Støre: Ikke klima for ny EU-debatt

Norges EU-ambassadør finner EØS-avtalen utilstrekkelig, men utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke bidra til noen ny norsk EU-debatt.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

- Det norske folk har sagt nei til EU to ganger. Det er ikke klima for en debatt om norsk EU-medlemskap nå, sa ja-mannen Støre under en paneldebatt om utenrikspolitikk i Oslo fredag.Han medgir imidlertid at det er utfordrende at EU er et annet enn det var da avtalen ble forhandlet fram. Men utenriksministeren vil ikke svare på om han finner avtalen utilstrekkelig.- Det er den avtalen vi har å forholde oss til, sier han til NTB.LekkasjerUtenriksdepartementet valgte fredag å offentliggjøre den hemmeligholdte rapporten fra EU-ambassadør Oda H. Sletnes. Det skjedde etter at rapporten samme dag var lekket til Aftenposten, drøye to uker etter at det samme skjedde med FN-ambassadør Mona Juuls lite flatterende omtale av Ban Ki-moon.- Er det et lekkasjeproblem i UD?- Jeg liker ikke at meldinger som er sendt UD for intern bruk, havner i avisene. Hvis jeg får møte den personen som har sørget for dette, vil jeg si at det er dårlig atferd. Men det står ikke noe i denne meldingen som ikke kan legges ut for offentligheten. Når én avis har fått den, kan alle få den, sier han.- Så det var ingen grunn til at rapporten var unntatt offentlighet i utgangspunktet?- Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra våre stasjoner i utlandet. Det er ikke sånn at norske ambassadører skriver for en blogg i UD. De skriver til Utenriksdepartementet internt, og sånn må det nesten være, sier Støre.

Nyheter
Næringsliv