Støre snakket med Barak om Oljefondet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) snakket fredag på telefon med Israels forsvarsminister Ehud Barak etter at Oljefondet har kastet ut et israelsk selskap.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

Det israelske selskapet Elbit Systemst Ltd. produserer overvåkingsutstyr, og Statens Pensjonsfond - Utland (Oljefondet) har solgt seg ut av selskapet etter at Etikkrådet kom med sin anbefaling i mai. Israel ble orientert om beslutningen via sin ambassadør under et møte i Utenriksdepartementet torsdag.- Utenriksministeren snakket fredag med Barak og sa at Statens Pensjonsfond - Utland er et fond som investerer etter profittmaksimerende prinsipper. Han forklarte også hvordan etikkrådet fungerer, at det er et råd som gir råd til regjeringen, og at regjeringen valgte å følge rådet i dette tilfelle, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i Utenriksdepartementet til NTB.Ifølge den israelske nettavisen www.ynetnes.com skal Støre også ha forklart at Oljefondet er et privat fond som regjeringen ikke har kontroll over. Svenungsen avviser på det mest bestemte at Støre skal ha sagt dette. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv