Stoltenberg får skarp kritikk fra forskerhold

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bruker for lite tid på å snakke om forskning og virker lite interessert, mener flere forskere.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

- Arbeiderpartiet har valgt å satse på kultur og barnehageplasser, sier Gunnar Sivertsen, forsker ved Nifu Step, til Aftenposten.Sivertsen mener at Ap kun har gått inn for en minimumsbevilgning til forskningssektoren.- Hadde Ap og Stoltenberg vært glødende opptatt av dette feltet, ville de konkretisert noen milliardsatsinger og satt noen vilkår i forhold til resultater og endrede styringsformer, men det gjør de altså ikke, sier Sivertsen.Han legger til at den opprinnelige Forskningsmeldingen lovet at bevilgningene til forskning og høyere utdanning skulle være på 1 prosent av bruttonasjonalprodukt innen 2013, men at årstallet ble fjernet i den endelige versjonen.

Nyheter
Politikk