Stoltenberg skjøt tamrein til 8.000 kroner

Reinsbukken som statsminister Jens Stoltenberg skjøt tilhørte en tamreinflokk. Listeprisen er 8.000 kroner.

Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix

Reinsbukken som statsminister Jens Stoltenberg skjøt i helgen tilhørte, i følge VG, en tamreinflokk som eies av Rendal Renselskap . Flokken skal både ha vært sanket, merket og medisinert. Renselskapet legger til rette for jakten og har konsesjon for driften, men avviser at dyrene er tamme.Det er imidlertid veier inn i jaktområdet og jegerne slipper til og med å bære kjøttet ut. Renselskapet tilbyr transport med hest. Å felle en storbukk koster forøvrig 8.000 kroner.Hvis de 5 i jaktlaget til Stoltenberg hadde rett på hver sin bukk blir det følgelig 40.000 kroner. For Jens og sønnen Axel er det i så fall snakk om 16.000 kroner bare for fellingen, alternativt 12.000 kroner hvis sønnen fikk en småbukk.Mattilsynet skal imidlertid være kritisk til hele jaktopplegget til Rendal Renselskap og mener blant annet at rein som kan sankes skal behandles i henhold til dyrevernloven. Det vil blant annet si at reinen skal bedøves før den avlives.Tilsynet finner ingen argumenter for at rein som kan sankes skal skytes ved jakting, men registrerer at Landbruksdepartementet tillater virksomheten.Jens Stoltenberg uttaler til VG at dette vet han ingenting om.Og var Stoltenberg heldig unngikk han kanskje såvidt brunsten. Daglig leder i Rendal Renselskap sier til HegnarOnline at den varierer litt fra år til år, og det er ikke alle bukkene som kommer i brunst samtidig.Men risikoen for at bukkekjøtt smaker av brunst (må ikke forveksles med viltsmak) er så absolutt til stede så sent i jakta, som ble avsluttet den 20. september i Rendalen, dagen etter at Stoltenberg felte sin bukk.Si din mening her