Stortingets yngste var ute før hun var inne

Mette Hanekamhaug (Frp) mistet stortingsplassen, for så å få den tilbake igjen. (Oppdatert)

Mette Hanekamhaug - Foto: Frp

Mette Hanekamhaug (Frp) mister stortingsplassen mens Torgeir Dahl (H) er inne på utjevningsmandat i Møre og Romsdal, ifølge SSB.Ifølge SSBs offisielle valgresultat mangler Hanekamhaug, som er Frps tredjekandidat i Møre og Romsdal, nå 4.000 stemmer på å få plass på Stortinget.Torgeir Dahl sier til Sunnmørsposten at han vil vente med feiringen til riksvalgstyret har fastsatt resultatet på torsdag. Han gir uttrykk for at han har stor sympati med Mette Hanekamhaug.- Jeg synes Mette har håndtert situasjonen profesjonelt og godt. Og så har hun fått en ganske hard medfart av media, sier Dahl. (©NTB)Oppdatert:Feilrapportering fra Telemark gjorde at Mette Hanekamhaug (Frp) en stund var ute av Stortinget mandag formiddag, ifølge SSB.Mandag formiddag manglet Hanekamhaug, som er Frps tredjekandidat i Møre og Romsdal, 4.000 stemmer på å få plass på Stortinget. Høyres Torgeir Dahl var plutselig inne igjen.Men ifølge SSB var det feilrapportering fra Telemark fylke som lå ute noen timer, som var årsaken til den plutselige endringen i mandatfordelingen. Da nye tall fra Telemark ble levert inn klokka 12 var Hanekamhaug tilbake igjen. Hun beholder dermed plassen og er med sine 22 år fortsatt den yngste stortingsrepresentanten. (©NTB)