SV vil kjempe for kunnskapsministeren

Kristin Halvorsen kan bli SVs kandidat som kunnskapsminister i den nye rødgrønne regjeringen, for å sørge for at partiet beholder departementet som er så viktig for partiet og profilen.

Kristin Halvorsen

Sentralstyret i SV har ifølge VG gitt Halvorsen klar beskjed om å slåss mot Arbeiderpartiet for å beholde kunnskapsministeren.Skole blir rangert som SVs viktigste sak, sammen med miljø, og SV vil derfor ikke ha noe av at Ap slår kloa i Kunnskapsdepartementet.Kilder i SV sier til avisen at Halvorsen fortsatt vurderer om hun skal fortsette som finansminister eller satse på et departement som profilerer partiet sterkere. Avisen mener at Ap i så fall overtar Finansdepartementet, og nevner stabssjef ved Statsministerens kontor, tidligere finansminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen som den mest aktuelle kandidaten. (©NTB)