Sykefraværet overhodet ikke svine-påvirket

Selv om legene en stund skrev ut sykmeldinger uten konsultasjon, har svineinfluensaen så langt ikke gitt utslag i sykefraværet hos de store arbeidsgiverne.

Influensa - Foto: Scanpix

Selv om legene en stund skrev ut sykmeldinger uten konsultasjon, har svineinfluensaen så langt ikke gitt utslag i sykefraværet hos de store arbeidsgiverne.Effekten av at noen kan ha tatt noen dager hjemme «for sikkerhets skyld», oppveies trolig av tiltakene for bedre hygiene, mener Kristian Vetlesen som er leder av Norsk Arbeidsmedisinsk Forening.Posten er med sine 24.500 ansatte en av de største arbeidsgiverne her i landet. Men verken der eller i StatoilHydro (29.500 ansatte i 40 land) eller i Orkla er det registrert noen som helst økning i sykefraværet i år, sammenlignet med i fjor, skriver Finansavisen.Direktør for rekruttering og profilering i StatoilHydro, Tone Rognstad, sier til avisen at de har spesiell årvåkenhet for offshorejobbene og for nøkkelpersonell.- Tallene for august viser verken økning eller reduksjon sammenlignet med tidligere, sier Rognstad.