Ti personer skadd i skoleangrep

Ti personer er skaddetter at en mann kastet en brannbombe mot en skole i Sør-Tyskland.

Ti personer er skadd, tre av dem alvorlig, etter at en mann kastet en brannbombe mot en skole i Sør-Tyskland. Mannen er pågrepet.Den 19-årige mannen trengte seg inn på den videregående skolen i byen Ansbach i delstaten Bayern torsdag morgen og kastet en såkalt molotovcocktail mot elevene. Han ble arrestert rett etter episoden, men det var ikke kjent hva slags motiv han hadde for angrepet. Mannen er selv skadd og er fraktet til sykehus.Ifølge politiet gikk gjerningsmannen inn på skolen klokken 8.35 torsdag, og han ble overmannet ti minutter senere.Elever og lærere ble evakuert fra skolen, mens politiet lette gjennom bygningene for å finne ut om angrepsmannen hadde medsammensvorne.- Hele skolen er gjennomsøkt. Det er ikke tegn til en annen gjerningsperson, forteller Peter Grimm, talsperson for politiet, til nyhetskanalen N24.Det ble også meldt om at det var løsnet skudd, men dette kan ikke politiet bekrefte.Den videregående skolen har mellom 600 og 700 elever. Det er både elever og ansatte blant de skadde.Tyske myndigheter har hevet beredskapen etter at 15 personer ble drept i en skyteepisode ved en skole i Winnenden, sørvest i landet, i mars. (©NTB)