- Tiss i dusjen og redd regnskogen

Miljøvernorganisasjonen SOS Mata Atlantica oppfordrer brasilianerne til å tisse i dusjen.

Copacabana-stranden i Brasil - Foto: Scanpix

Tiss i dusjen og redd regnskogen, oppfordrer den brasilianske miljøvernorganisasjonen SOS Mata Atlantica.Ved hjelp av en storstilt kampanje, der morsomme videosnutter utgjør en sentral del, oppfordres brasilianerne til å spare på vannet ved å stå over minst ett toalettbesøk om dagen og i stedet tisse i dusjen.Hver eneste gang du trekker ned på toalettet, går det med 12 liter vann. Sparer du ett besøk om dagen, sparer du samtidig 4.380 liter vann i året, lyder budskapet i kampanjen Xixi no Bahno (tiss i dusjen).For dem som måtte være usikre på de mer hygieniske sidene ved praksisen, beroliges det med at 95 prosent av urinen uansett består av vann.For å hindre uønsket lukt er det best å gjøre seg ferdig straks man har skrudd på dusjen, understrekes det videre i den lystige kampanjen. (©NTB)