Turistene svikter Spania

Antallet utenlandske turister som besøkte Spania i august i år var mer enn 8 prosent lavere enn i samme måned i fjor.

Dame holder det spanske flagget under en demonstrasjon - Foto: Scanpix

Svikten var størst blant briter og tyskere, viser offisielle spanske tall.Til sammen besøkte 6,74 millioner utlendinger Spania i forrige måned, da årets turistsesong toppet seg. Årsaken til nedgangen var trolig de økonomiske nedgangstidene, som fikk mange til å holde seg hjemme eller velge billigere reisemål, ble det sagt mandag.I løpet av årets første åtte måneder falt tallet på turistreiser til Spania med 9,9 prosent, i forhold til samme periode i fjor. Turistsektoren står for rundt 11 prosent av landets økonomiske virksomhet, og en tilsvarende andel av arbeidsplassene. (©NTB)