USA og Sør-Korea drøfter press mot Nord-Korea

USA og Sør-Korea drøfter hvordan de to landene kan presse Nord-Korea til nye nedrustningsforhandlinger.

President i USA, Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Ny kjernefysisk sabelrasling fra regimet i Pyongyang vekker internasjonal uro. USAs spesialutsending Stephen Bosworth møtte lørdag den sørkoreanske sjefdelegaten Wi Sung-lac til samtaler om det nordkoreanske atomprogrammet. Dagen før hevdet nordkoreanerne at de hadde trappet opp den kjernefysiske virksomheten.USA sa seg svært bekymret over denne meldingen. Regjeringen i Washington har gjort det klart at den vil holde fast på sin harde sanksjonslinje overfor Nord-Korea etter landets atomprøvesprengning og prøveskyting av raketter tidligere i år.Den japanske avisen Choson Sinbo, som ofte brukes som talerør for myndighetene i Pyongyang, skrev lørdag at USA «ikke har ubegrenset med tid» til å innlede samtaler om en atomvåpenfri Korea-halvøy. Neste utspill må komme fra Washington, framholdt avisen.Nord-Korea har tidligere gjort det klart at landet ikke vil vende tilbake til de såkalte sekslandssamtalene om landets atomprogram. I stedet vil nordkoreanerne ha tosidige forhandlinger med USA.

Nyheter
Politikk