Utleverer trolig bosnier siktet for krigsforbrytelser

Norge kan for første gang komme til å utlevere en bosnier som er siktet for krigsforbrytelser.

Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

Det er klart etter at Frostating lagmannsrett har kommet til at den 42 år gamle mannen kan stilles for retten i Bosnia, melder NRK.Spørsmålet om utlevering skal avgjøres av Justisdepartementet.Politiadvokat i Kripos Espen Skjerven sier at mannen er siktet for å ha begått grove legemsbeskadigelser og frihetsberøvelser overfor tolv fanger i Bosnia-Hercegovina i 1994. Han skal ha tatt de tolv sivile fangene ut av leiren og over flere dager holdt dem innelåst i et lite rom, og med lite mat, drikke og lys.Mannen erkjenner ikke straffskyld og er redd han ikke vil få noen rettferdig rettssak i Bosnia. Han kom til Norge for tolv år siden, og har sittet varetektsfengslet siden Bosnia ba om å få ham utlevert i 2007. (©NTB)