Venstre vil at storbyene skal ta over kollektivtrafikken

Storbyene må få ansvar og kontroll over kollektivtrafikken, mener stortingskandidat for Oslo Venstre, Ola Elvestuen.

Foto: Scanpix
Politikk

Han slår fast at kollektivtrafikk dreier seg om byutvikling og at det er byene som har ressurser og kraft for å legge til rette for bedre kollektivtrafikk.- I dag har ikke kommunene noe direkte ansvar for kollektivtrafikken, men er bare reguleringsmyndighet. Dette betyr at staten, fylkene og kommunene kan skylde på hverandre når noe går galt i stedet for å gjøre noe med problemene, sier han.Belønningsordning Venstre vil innføre den samme ordningen som man har i Sverige der len (fylker) og kommuner har felles ansvar.Elvestuen mener at det må innføres en statlig belønningsordning for kommuner som satser kollektivt.Han viser til at man hadde en slik ordning under Bondevik-2 regjeringen da Venstres Torhild Skogsholm var samferdselsminister.

Nyheter
Politikk