Verdens største solenergiverk i Kina

Det amerikanske selskapet First Solar vil bygge verdens største solenergiverk i Kina.

Solcellepanel - Foto: Q-Cells
Politikk

Et område på 64 kvadratkilometer i Indre Mongolia skal dekkes med store solcellepaneler.First Solar opplyste tirsdag at selskapet har undertegnet en intensjonsavtale med kinesiske myndigheter om et anlegg som kan produsere 2 gigawatt, tilstrekkelig for å forsyne tre millioner husholdninger med strøm.Prosjektet er det første i sitt slag og størrelsesorden for USAs solenergiindustri i Kina. Byggingen skal etter planen starte neste sommer og være ferdig i 2019.- For mange er solenergi en hyggelig liten nisjevirksomhet. Å legge fram et prosjekt like stort som et kjernekraftverk kan begynne å endre på det bildet, sier Michael Ahearn, administrerende direktør i First Solar.I sommer lanserte ABB og flere andre store europeiske selskaper en enda større satsning på solenergi, med produksjon av elektrisitet i Sahara ment for det europeiske markedet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv