Vet ikke hva slags boligtilbud de har til løslatte fanger

Halvparten av landets ordførere vet ikke hva slags boligtilbud kommunen har til løslatte fanger.

Foto: Scanpix

Det er i en undersøkelse som NorgesBarometeret har utført for turtøyselskapet Stormberg at halvparten av landets ordførere og rådmenn sier de ikke vet om kommunen har et boligtilbud til tidligere fengselsinnsatte.Bare én av ti sier de i stor eller svært stor grad vil klare å gi et slikt tilbud.- Dette indikerer dessverre at tilbakeføringsgarantien til den sittende regjeringen ikke har noen reell verdi, sier daglig leder Steinar J. Olsen i Stormberg til Dagsavisen.Selskapet hans har i mer enn ti år rekruttert personer som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, blant annet tidligere straffedømte.For tre år siden gjennomførte Norsk institutt for by- og regionsforskning (Nibr) en undersøkelse som viste at to av tre er bostedsløse etter endt soning. Forsker Evelyn Dyb ved Nibr tror situasjonen fortsatt er den samme i dag.- Rapporten fra NorgesBarometeret bygger oppunder dette og tyder også på at kommunene ikke prioriterer å finne boliger til tidligere innsatte, sier hun. (©NTB)