Vil fremdeles ha Kristin sin finanssjef

Fylkeslederne i SV er klare på at partileder Kristin Halvorsen helst må fortsette som finansminister i den neste rødgrønne regjeringen.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix

Fylkeslederne i SV er klare på at partileder Kristin Halvorsen helst må fortsette som finansminister i den neste rødgrønne regjeringen.Spekulasjoner og vurderinger om at Halvorsen kan være på vei til et «lettere» departement for dermed å kunne profilere SV tydeligere, vinner liten gehør hos fylkeslederne i SV.Av 14 av 19 fylkesledere som Dagens Næringsliv snakket med tirsdag, var det kun to som ikke ville si hva de mener om regjeringskabalen - under henvisning til at de ikke vil forstyrre prosessen. Blant de andre var det et unisont ønske om å beholde SV-lederen i Finansdepartementet, dersom hun ønsker det selv.Fylkeslederne var også meget opptatt av at SV må beholde miljøvernministeren og kunnskapsministeren.