Vil gjennomgå politiets metoder

Justisdepartementet vil gjennomgå metodene politiet benytter i jakten på sexkunder og halliker i Oslo.

Foto: Scanpix - Illustrasjonsfoto - Prostituert og mulig kunde i Kvadraturen i Oslo.

Tidligere i uka ble det kjent at politiets STOP-gruppe i Oslo beslaglegger de prostituertes mobiltelefoner, og at kvinnelige politifolk deretter svarer på anrop og utgir seg for å være prostituerte.Ifølge politiet benyttes metoden kun i saker hvor det er mistanke om at kvinnene blir tvunget ut i prostitusjon av halliker eller er utsatt for menneskehandel.Justisdepartementet mener likevel at det er behov for å gjennomgå metodene som benyttes.- Jeg har invitert representanter fra STOP-gruppa til et møte for å høre mer om strategiene og de juridiske og etterforskningsmessige utfordringene de mener de står overfor, sier statssekretær Astri Aas Hansen (Ap) i Justisdepartementet til VG Nett.Leder for Pro-Senteret i Oslo, Liv Jessen, er rasende over det hun kaller uetiske politimetoder og mener at disse først og fremst rammer de prostituerte, stikk i strid med hva som ble lovet da forbudet mot sexkjøp ble vedtatt i fjor.- Vi har alltid erkjent at dette er vanskelig. Oppdraget som er gitt politiet, om at man skal ta kundene uten å ramme de prostituerte, er en stor utfordring, sier Aas Hansen. (©NTB)